GUGUR INDAH


Get Flower Effect

Wednesday, 20 February 2013

IMAM MAHDI AL-MUNTAZAR (27) Rahsia Lembaran Ketiga dan sanjungannya terhadap orang yang tawaduk. Baca sampai habis.

 
Saya ingin berpesan secara ikhlas kepada anda. Tolong baca post ini sampai habis. Kemudian dengar ulasan kami tentang METEOR yang jatuh di Rusia baru-baru ini.

Berikut kami turunkan rahsia Lembaran Ketiga yang telah kami cerakinkan untuk melihat maksudnya yang sebenar.

 
Pada hari tiap-tiap tuan, Al-Mahdi (maksudnya, Imam Mahdi Al-Muntazar) berjaya pada peperangan yang dibelenggu padanya orang kafir. (orang kafir kalah teruk di tangan Al-Mahdi)

Menjadi baik yang besar dan hina yang kecil (telah menang orang yang sepatutnya menang, begitu juga sebaliknya).

Dan kehinaan pada setiap peyembelihan Yahudi dan setiap aib hampir masa (kekalahan pihak Yahudi dan kerana itu, mereka menerima malu yang besar)

Dan masa berfikir sudah sampai pada kehancuran dan bahawa orang-orang Islam mesti memuliakan orang yang pemurah (maksudnya, tipu daya orang Yahudi sudah habis, penghormatan & kemuliaan sebenarnya adalah kepada Al-Mahdi)..

(1) Perang dunia, telah hampir pasukan tentera di Majdal (nama tempat di bekas-bekas peninggalan kuno Mesir, dahulu tempat kawalan terbentang dengan jarak sekitar 2000km, dari selatan benting Awaris yang didirikan oleh Haksus, timur delta, asas penamaan Awaris dalam bahasa Mesir kuno, yakni bandar yang lebih keluar dari sempadan-sempadan dan diberi nama dalam bahasa Yunani sebagai Aparis, kemudian ditukar kepada pengucapan Arab sebagai  Awaris atau Hawaris. Dan dari situ muncul bahasa dusun, Badwi sebagai Hawarah.)…mungkin membawa maksud tentera Mesir menolong Al-Mahdi mengalahkan Yahudi.

(2) dan tempat pembantaian Maggedo (sebuah kota di bawah Tel, 20 mil di tenggara Haifa, kota tersebut diberi nama demikian sejak zaman Firaun sebagai nisbah kepada Tel yang berbentuk bujur telur, mempunyai keistimewaan sebagai laluan strategik, memisahkan gunung Karmel, ia menghala ke arah laut dari barisan gunung utama di wilayah Palestin)…bermaksud perang (1) di atas berlaku di tempat lain, sedangkan Maggedon itu suatu tempat lain untuk peperangan yang lebih besar, iaitu peperangan Amargeddon.   

(3) dan perang Akremal (ialah Al-Karrnel, tetapi sesudah tulisan Al-Qibti dengan huruf ini atau mungkin ianya diucapkan demikian, dan gunung Karmel berdekatan dengan gunung Maggedo),

dan (4) perang Al-Jalil dan (5) perang Kahkbad (ialah perkataan aramiyah dan bukan Qibti, yakni peperangan lelaki besar atau lelaki yang akhlaknya tidak mempunyai tandingan, sebagai kiasan kepada Al-Mahdi.

Dan (6) perang Akhrad (yang betul ialah perang akhrad atau mungkin salah sebut, peperangan ini ialah peperangan Saddam menyerang mereka (suku Kurdi) dan boleh jadi satu peperangan akan berlaku antara mereka atau bagi mereka),…Kalau dinisbahkan kepada Saddam, mungkin Saddam telah mengkhianati Al-Mahdi menurut kalam Abu Hurairah. Tetapi selepas kematian Saddam, Wallahu ahlam. Mungkin berlaku peperangan lain yang bersangkutan. Apa-apa pun, bangsa kurdi ada peranannya dalam kehidupan Al-Mahdi.

dan (7) perang Syam (iaitu peperangan Gholan) atau fitnah Hammah…perang ini sedang berlaku menandakan akan munculnya Imam Mahdi Akhir Zaman..

Kisah peperangan di atas kisah peperangan di antara Imam Mahdi dan orang-orang Yahudi. Dan ada juga kisah-kisah peperangan lain yang perlu anda ketahui.

Saya tandakannya peperangan (1), (2), (3), (4) & (5) sebagai peperangan menentang Yahudi.  dan seterusnya  peperangan (6) yang menunjukkan campurtangan Saddam di dalam konflik ini. Peperangan (7) pulak merujuk kepada konflik Syam ketika ini.  

MANUSIA BONGKAK DAN SOMBONG
Musuh-musuh Imam Mahdi adalah manusia bongkak yang sombong dan degil. Manakala pasukan Imam Mahdi adalah golongan yang tawadhuk dan penuh kehambaan kepada Tuhan.

Adakah anda faham maksud tawadhuk? Dan adakah anda faham maksud bersifat hamba kepada Tuhan? Mari kita dengarkan ulasan seorang wali Allah mengenainya.

Aku sering mendengar guruku Saiyidi Ali Al-Khawas mengatakan bahawasanya: "tidak sah bagi seseorang hamba yang melangkah ke atas jalan kami, melainkan dia melihat dirinya paling rendah daripada serendah-rendah lapisan terendah muka bumi ini, yang mana tiada di bawahnya sesuatu yang lebih rendah lagi daripada dirinya..."

Maka dapat diketahui bahawasanya, setiap yang merealisasikan perjanjian ini, dengan melihat dirinya lebih rendah martabatnya berbanding orang lain, maka seluruh kewujudan ini akan menjadi pembantu kepadanya (dalam menuju Allah s.w.t.).

Anda tahu kenapa? Kerana setiap kewujudan seperti martabat seorang sheikh kepadanya, yang sentiasa memberi pengajaran dan bantuan dalam perjalanannya menuju Allah s.w.t., maka tidak terhitung banyaknya para guru dan pembimbingnya dalam menuju Allah s.w.t. (kerana dapat belajar daripada setiap makhluk yang wujud untuk sampai kepada Allah s.w.t.).

INILAH MISALAN YANG TEPAT
Sesungguhnya krsital berlian tidak dapat dipotong kecuali oleh pisau yang lebih keras daripadanya. Dan ujiannya ialah kilang ilahiah (ketuhanan) yang membuat jiwa-jiwa tersebut  lebih keras daripada berlian dan lebih tajam daripada ketajaman pedang (Imam Mahdi Di Ambang Pintu, ms 36).

Jiwa yang tawaduk adalah jiwa Kristal berlian yang telah menjalani ujian ilahiah seperti yang kami sebut. Dia memandang semua orang di sekelilingnya mempunyai keistimewaan masing-masing sebagai anugerah dari Tuhan.    

BANGSA KURDI & CAMPURTANGAN SADDAM
Kalau anda membaca sekali lagi lembaran di atas (terutama pada peperangan (6), anda akan mendapati bangsa kurdi (Kurdish) mempunyai jiwa yang kuat, berani & pantang mengalah. Apa yang saya sebut selama ini adalah benar. Mereka termasuk satu golongan yang sangat mencintai agama & berusaha mempertahankannya sedaya upaya mereka. Lebih penting daripada itu, mereka sanggup menghadapi sesiapa sahaja musuh Allah & musuh mereka.

Itulah ujian Ilahiah yang menyakinkan saya bahawa mereka itu ada kaitannya dengan kehidupan Imam Mahdi Al-Muntazar. Samada anda mahu percaya atau tidak, itu urusan anda. Saya tak mahu menganggu anda.

PENJELASAN TERHADAP MEREKA
Mereka tidak membangga diri atau mengangkat diri mengatasi orang lain. Mereka hanya mengharap keredhaan Tuhan semata-mata. Hal ini kerana, tiada yang berlaku dalam kewujudan ini, melainkan ada keistimewaannya yang Allah s.w.t. letakkan di dalamnya. Maka, orang yang sudah sampai ke maqam ini (merasakan diri paling hina), akan sentiasa melihat keistimewaan dalam setiap kewujudan.

Bangsa Kurdish selalu melazimkan diri mereka sebagai hamba Allah yang tawaduk. Mereka tidak suka menghina & mencemuh. Dan mereka juga tidak suka dihina & dicemuh.

Sebab itu, jangan suka menghina & mencemuh. Orang-orang seperti  itu tidak layak duduk dalam barisan Al-Mahdi. Jiwa mereka kotor dan berkarat. Hati mereka tidak suci dan penuh maksiat.

MEREKA MENGAMBIL KEBAIKAN TERSEBUT
Kemudiannya, dia mengambil kebaikan (keistimewaan makhluk Allah yang lain) tersebut sebagai pengajaran untuk diamalkan dalam dirinya, walaupun teman-temannya tidak bersifat dengan sedemikian, kerana kedegilan mereka terhadap keistimewaan yang Allah s.w.t. telah letakkan pada kehidupan mereka.

Sebab itu, anda mesti tahu, pembantu-pembantu Imam Mahdi itu adalah para waliyullah yang bersih, jernih & murah hatinya. Mereka menganggap diri mereka sebaga hamba Allah yang hina. Mereka hanya mengharap keampunan Allah dan keredhaanNya semata-mata.

Allah, Tuhan yang membuat sejarah, pencipta manusia dan yang menjadikan keadaan. Dan Dialah yang memilih waktu yang akan digunakan oleh para pahlawanNya dan gelanggang yang mana di atasnya mereka akan bergusti (Imam Mahdi Di Ambang Pintu, ms 36).

Sungguh tepat kata-kata itu. Peperangan Akhir Zaman adalah peperangan antara golongan yang tawadhuk dengan mereka yang sombong dan degil. Dan yang tawadhuk itulah akan mencapai kemenangan sebagai kekasih Allah yang disayangi.

KESIMPULAN YANG BENAR
Maksud jelasnya begini, setiap orang yang tawadhuk itu dapat mengambil pelajaran dari setiap makhluk Allah. Mereka dapat melihat kekurangan diri mereka dan menempelkan keistimewaan-keistimewaan orang lain terhadap mereka.

Dengan kata lain, mereka dapat memperbaiki diri, meningkatkan reputasi & menjadi hamba Allah yang semakin baik kepada Tuhan. Mereka menjauhi sifat iblis yang menganggap dirinya serba lengkap, serba sempurna & serba canggih.

KEMUDIAN SELINGKAR KISAH TENTANG METEOR
Seminggu yang lepas, sebuah “benda langit” telah jatuh di Kota Chelyabinsk, di Pegunungan Ural, sekitar 1500 kilometer sebelah timur Ibu Kota Moskow, Rusia. Banyak orang meyakini benda asing ini meteor.

Pada akhir zaman, pada saat kemunculan Al-Mahdi Al-Muntazar, sebuah meteor akan kelihatan di Yaman sebagai tanda kemunculannya. Perstiwa di atas mungkin tanda awal kepada peristiwa yang lebih besar.

Sila baca IMAM MAHDI AL-MUNTAZAR (23). 5 Peristiwa Dalam 20 Bulan terdekat. Sila Baca Tanpa Syarat.

ADA YANG MERAGUKAN
Ada yang meragukan objek di atas sebagai meteor. Contohnya, seperti anggota parlimen Rusia dari Partai Liberal, Vladimir Zhirinovsky. Beliau mengatakan jatuhnya meteor tersebut merupakan suatu konspirasi Amerika Syarikat. "Benda itu bukan meteor, itu hanya lakonan AS yang sedang menguji senjata barunya," kata dia kelmarin.
 

Meteor atau konspirasi?. Berikut ada lima fakta mengenai benda langit itu. Ini dia ulasannya.

PALING BESAR DALAM 100 TAHUN.

Badan Angkasa Lepas Amerika Syarikat (NASA) menyatakan bahawa meteor yang jatuh di Kota Chelyabinsk, Rusia baru-baru ini merupakan meteor terbesar yang menghentam Bumi selama seabad terakhir (100 tahun kebelakangan).

Meteor besar dilaporkan pernah menghentam Bumi pada 30 Jun 1908 di daerah Tunguska, Siberia dan mengakibatkan sekitar 80 juta pohon tumbang sama rata dengan permukaan tanah.

"Kejatuhan meteor itu jarang terjadi dan dianggap peristiwa paling  bersejarah," kata Pengarah Planetarium NASA, Jim Green.

PALING BERAT SETAKAT INI
Badan Angkasa Lepas Amerika Syarikat (NASA) juga memperkirakan jisim yang dimiliki meteor itu mencapai tujuh ribu ton dan mempunyai ledakan sekuat 20 bom atom.

Namun,  menurut Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, meteor yang jatuh di wilayah Chelyabinsk, Pegunungan Ural, Rusia, itu hanya mempunyai jisim sepuluh ton sahaja. Mana satu yang betul?

MEMAKAN SERIBU KORBAN

Jatuhnya meteor di Kota Chelyabinsk, di Pegunungan Ural, sekitar 1500 kilometer sebelah timur Ibu Kota Moskow, Rusia, itu telah menyebabkan sekitar 1000 orang terluka. Demikian pernyataan dari Kementerian Keadaan Darurat Rusia.

Korban kebanyakan luka akibat pecahan kaca jendela bangunan. Sebanyak 43 korban telah dikejarkan ke rumah sakit.

Hentaman meteor itu juga merosakkan sekitar 3000 bangunan, termasuk melubangi sejumlah dinding besi sebuah perusahan di Chelyabinsk.

"Cahaya di langit semacam itu tak pernah terjadi di dalam kehidupan biasa. Itu hanya terjadi ketika kiamat," kata Vlada Palagina, guru di sebuah sekolah di Chelyabinsk.

Presiden Vladimir Putin telah memerintahkan Menteri Keadaan Darurat menyediakan segala pertolongan dan keperluan kepada  mangsa korban.

SEBUAH LEDAKAN BESAR
Menurut Scienceblogs.com, sebuah blog sains milik National Geographic, ketika sebuah meteor mendatangi bumi, meteor tersebut akan bergerak sangat cepat karena daya tarikan graviti bumi yang begitu besar. Hal ini akan menyebabkan sang meteor tersebut mampu bergerak dari 11 km/s sehingga 72 km/s menuju ke bumi.

Namun, sebagai pelindung terluar bumi, atmosfera akan mencoba melawan gaya tersebut dan memperlambat laju meteor sambil membakar habis material pembentuk meteor tersebut. Itulah mengapa meteor jatuh selalu terlihat mengeluarkan cahaya mengkilat, seperti yang terakam dalam kejadian di Rusia baru-baru ini.

Sayangnya, jika material pembentuk meteor tersebut terlalu banyak tersusun oleh ais maupun CO2 kering, suhunya akan meningkat secara drastik dan berkemungkinan mendidih. Suhu inilah yang menyebabkan molekul di dalam meteor tersebut “tertekan” dan berusaha untuk keluar. Keadaan inilah yang mungkin menyebabkan ledakan yang sangat kuat.

ASTEROID 2012 DA14
Meteor yang jatuh di Rusia baru-baru ini DIYAKINI SEBAHAGIAN DARI ASTEROID 2012 DA 14 YANG AKAN MENDEKATI BUMI TAHUN INI.  

Sebabnya, meteor itu menghentam bumi hanya beberapa jam sebelum asteroid bernama 2012 DA14 seluas setengah pada bola melintasi Bumi di ketinggian 27 ribu kilometer. Itu merupakan rekod jarak terdekat sebuah asteroid besar melintasi Bumi.

INI YANG MESTI ANDA TAHU.
Kalau anda membaca kembali huruf bergaris besar di atas, anda akan terjumpa perkataan ASTEROID 2012 DA 14 YANG AKAN MENDEKATI BUMI TAHUN INI. Ini kenyataan dari para saintis yang mengkajinya.

Kemudian sesuaikannya dengan apa yang saya sebutkan sebelum ini, bahawa sebelum kemunculan Al-Mahdi, akan keluar bintang berekor (asteroid?) di Yaman. Masa akan berlakunya dalam 20 bulan terdekat ini, samada tahun ini atau tahun depan. Wallahu ahlam.

KAJIAN YANG SEJALAN DENGANNYA
Biro Pusat Statistik Palestin (PCBS) telah membuat kajian bahawa pada tahun 2020,  jumlah penduduk warga Arab di Israel akan melebihi jumlah orang Yahudi.

Surat khabar the National Post melaporkan pada  Khamis (3/1/2013), PCBS menyatakan bahawa 5.8 juta warga Palestin saat ini hidup tersebar di Israel (seramai 1.4 juta orang), Tebing Barat (2.7 juta orang), Semenanjung Gaza (1.7 juta orang) & Juruselem Timur (sebahagian kecil). Ini berbeda dengan jumlah orang Yahudi di Israel hanya enam juta jiwa.

PCBS mengatakan berdasarkan kecepatan angka kelahiran, maka pada tahun 2016 jumlah warga Arab dan Yahudi akan sama. Namun, pada tahun 2020, jumlah populasi warga Arab akan mencapai 7.2 juta orang mengalahkan orang Yahudi hanya 6.9 juta orang.

Apakah ini baik atau sebaliknya kepada dunia Islam akan dating? Sebelum saya menjawabnya, elok kita dengar kata Hanan Asrawi di bawah.

"Anjakan ini mungkin menjadi krisis demografi serta membahayakan penyelesaian damai kedua-dua  Negara Palestin & Israel. Ini mungkin hanya mengarah kepada penyelesaian satu negara," ujar pejabat Organisasi Pembebasan Palestin (PLO), Hanan Ashrawi, kepada laman web, Ynet.

Dia mengatakan cara ini memang “tidak nyaman” bagi warga kedua-dua Israel maupun Palestin. Dia menyebut jika hal itu terus terjadi, maka orang-orang Palestin akan menjadi penduduk majority. "Namun kami akan memberikan kesempatan kepada Israel untuk merealisasikan kenyataan warga Palestin untuk dapat mempunyai negara demokratik berdampingan dengan Israel,".

INI PENDAPAT BIRO PUSAT STATISTIK ISRAEL
Sementara itu, hasil yang dikeluarkan Biro Pusat Statistik Israel menunjukkan populasi negara Yahudi itu telah melewati jumlah korban pada peristiwa Holocaust. "Ini merupakan kabar gembira kerana kami mengetahui ada lebih dari enam juta warga Yahudi ada di Israel," kata Pengarah Museum Peringatan Holocaust Yad Vashem, Dina Porat, kepada akhbar, the Guardian.

Dia mengatakan penduduk Yahudi saat ini memang lebih banyak terpusat di satu tempat. Dia menjelaskan sebelum peristiwa Holocaust, sekitar 18 juta warga Yahudi ada di seluruh dunia. Tapi setelah peristiwa itu, jumlah orang Yahudi tidak lebih dari 13 juta.

"Namun saat ini populasi Yahudi di Israel sudah mendekati setengah dari keseluruhan warga Yahudi di seluruh dunia. Ini membuat Israel menjadi pusat warga Yahudi," ujar Porat.

PENDAPAT YANG LEBIH TEPAT
Hanan Asrawi itu adalah seorang khatolik. Pendapatnya tidak boleh diterima dalam konteks kebangkitan Islam Akhir zaman. Jumlah orang Palestin dijangka mengatasi Yahudi pada tahun 2017 dan seterusnya adalah sebuah berita baik untuk peperangan yang sebenarnya. Pertambahan umat Islam dalam zon perang seperti ini adalah pertambahan militer secara tidak langsung.

Kemudian kajian Biro Pusat Statistik Israel yang mengatakan bilangan orang Yahudi zionis bertambah ramai di sana juga sebuah berita gembira. Peperangan dengan mereka tidak perlu bertumpu di bawah tempat. Mereka boleh dibunuh dengan mudah dan cepat di sana. Syukur di atas berita gembira ini.

DI RUMAH. 19-2-2013.  4.57 PM

No comments:

Post a Comment