GUGUR INDAH


Get Flower Effect

Tuesday, 2 July 2013

RAHSIA JEREBU MASAKINI (1) Melihat Apa Yang Tersirat.RAHSIA JEREBU MASAKINI (1) Melihat Apa Yang Tersirat.

Dalam post yang lepas, APA MAKSUD KEDATANGAN JEREBU (AMKJ)?, ramai yang memberi respons kepada saya. Tetapi saya percaya, ramai lagi yang belum tahu rahsia sebenarnya kedatangan jerebu.

Kalau anda membuka Surah Ad-Dukhan (surah ke 44 dari 114 surah kesemuanya) & memadamkan kisah di dalamnya dengan hadis yang diriwayatkan oleh Ibnu Mas’ud, nescaya anda akan mendapati 7 rahsia besar seperti berikut.RAHSIA 1.
Kejadian jerebu, asap atau kabut ini pernah berlaku di zaman Nabi Yusuf a.s. Kemudian berulang pada kisah Nabi Muhamad SAW. Kedua-duanya adalah utusan Allah (nabi) & kedua-duanya mempunyai rupa paras yang cantik. 

RAHSIA 2.
Nabi Muhamad SAW berdoa kepada Tuhan supaya dapat mengalahkan orang-orang kafir dengan cara mendatangkan kemarau (kabut yang panas) sehingga mereka terpaksa memakan bangkai & tulang-tulang binatang, sepertimana yang terjadi pada zaman Nabi Yusuf a.s. Sila rujuk ayat 10 dalam Surah Ad-Dukhan berkenaannya.

RAHSIA 3.
Jerebu, asap atau kabut ini berlaku sekarang (sekitar 2000), iaitu pada pra kemunculan tanda-tanda akhir zaman, iaitu sebelum kedatangan imam Mahdi  Sepertimana yang pernah saya sebutkan dalam AMKJ, jerebu di zaman moden ini pernah berlaku 3 kali iaitu pada tahun 1997, 2005 & 2013. Mereka berselang setiap 8 tahun sekali. 

RAHSIA 4.
Kemudian peristiwa Jerebu, asap atau kabut ini akan berlaku sebelum kiamat (pasca zaman Nabi Isa a.s) sehingga ia akan membutakan mata & memekakkan telinga para munafikin & kafirin pada masa itu. Mereka semua akan mati akibat kejadian itu.

RAHSIA 5.
Kejadian jerebu, asap atau kabut pada akhir zaman ini bukan sebagai hukuman terhadap tentangan dakwah Imam Mahdi & Nabi Isa. Yang pertama (Rahsia 3) lebih kepada menunjukkan sesuatu sebagai isyarat dari Tuhan.

Manakala yang kedua (Rahsia 4) lebih kepada membezakan antara kumpulan baik dan kumpulan jahat. Kelompok Imam Mahdi & Nabi Isa a.s akan tetap selamat manakala kelompok satu lagi akan binasa.

RAHSIA 6
Dari Rahsia (1), peristiwa (1) berlaku di Mesir kerana Nabi Yusof a.s berada di situ. Dari Rahsia (2), persitiwa (2) berlaku di Mekah kerana Nabi Muhamad SAW berada di situ. Persitiwa (3) berlaku di Asia Tenggara kerana…..???. Dan peristiwa (4) berlaku  di seluruh dunia (selepas zaman Nabi Isa a.s) sebagai peristiwa penutup akhir zaman.RAHSIA 7
Kejadian jerebu, asap atau kabut ini diceritakan di dalam Al-Quran dan namanya diabadikan sebagai nama surah tersebut.

Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a, Rasulullah SAW bersabda : “Barangsiapa membaca Surah Haa Mim  Ad-Dukhan pada malam hari, keesokan paginya 70,000 malaikat akan meminta ampun baginya”.

Sabda Rasulullah SAW : “Surah Ad-Dukhan digelar di sisi Allah sebagai Al-Mubarakah (Yang Diberkati). Allah Taala dan para malaikat akan memberkati orang yang membaca surah yang mulia ini”.

MARI PERHALUSI RAHSIA 6
Bila anda memperhalusi rahsia 6 di atas, anda akan menjumpai perkaitan antara tempat dan tokoh yang berkenaan. Saya sengaja mengosongkan tokoh pada bahagian Asia Tenggara (???) sehingga anda Nampak apa yang ingin saya katakan.

DI MANA SEBENARNYA DIA?
Apakah Al-Mahdi berada di Asia Tenggara? Ini satu soalan yang sangat berat untuk dijawab. Jawapan saya yang paling mudah ialah SAYA TIDAK TAHU. Saya tak berani mengatakan dia berada di sini. Saya tidak pernah bertemu dengan seorangpun hamba Allah yang mendapat isyarat dari Tuhan bahawa dialah Al-MAHDI AL-MUNTAZAR AKHIR ZAMAN.

TERPUTUS HUBUNGAN
Saya sendiripun sudah lama terputus hubungan dengan Muhamad. Facebook (fb) saya yang asal tiba-tiba sahaja rosak. Kemudian saya buat yang lain, pun rosak juga. Kemudian ada kenalan saya yang lebih pakar membina fb untuk saya, tetapi cuma bertahan beberapa hari sahaja. Sekarang dah rosak juga. Maknanya, hubungan saya dengan Muhamad dah putus 100%. Masyaaallah. Semuanya takdir Tuhan. Saya reda dengan segala ketentuan ini.

Tetapi saya sangat berharap Muhamad akan selalu membaca blog saya. Dan saya yakin dia selalu melihat dan membacanya. Saya sangat rindu kepadanya & mendengar kata-katanya.

Tentunya ada hikmah di sebalik semua kejadian ini. Wallahu Ahlam.

ISNIN 22/7/13

9 comments:

 1. takdak kebetulan melainkan ketentuan, sabagh ja la huhu...

  ReplyDelete
 2. tanya aja ama muhammad sang Imam..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mengapa harus sinis begitu? Saya tidak pernah membaca bahwa Muhammad mau menjadi imam. saya juga tidak pernah membaca bahwa Abah telah menetapkannya sebagai imam. jika tidak setuju baik disampaikan dengan sopan. Seseorang yang memiliki pandangan jernih tentu menyadari beratnya tugas seorang imam mahdi, tidak ada zona nyaman dalam jabatan itu. Maka dari itu seorang Muhammad yang insyaAllah memiliki pandangan jernih tentu menolak dengan keras dirinya dianggap sebagai calon imam.

   Bahkan jika Allah SWT telah membuka rahasia siapa imam yang sebenarnya, saya yakin di dalam hatinya pasti imam yang sebenarnya merasa sangat berat. Hadits yang menceritakan masa keberadaannya selama paling lama 9 tahun akan menjadi hiburan baginya. Mungkin akan selalu terlintas di pikirannya, "hanya paling lama 9 tahun diri ini harus memikul amanah tak terkira, setelah itu bebas... kembali ke hadirat penuh cinta Yang Maha Tinggi." Wallahualam.

   --mel--

   Delete
  2. saya beri tahu, al mahdi itu ingin sekali jadi imam,

   buktinya maret lalu saya umroh dengan niat: untuk membuktikan diri saya sebagai al mahdi,

   anda akan bertanya, mengapa saya pilih bulan maret ,sedangkan al mahdi muncul bulan Muharram?
   MARET berasal dari kata mi'raj (berangkat bertemu Pemilik Baitullah)
   Insya'Allah, bila september saya dah menikah dengan Ibrahim, oktobernya saya ingin berhaji dengan dia lewat Madinah,

   bila belum meikah, saya akan umroh lagi di bulan Muharram, untuk membuktikan bahwa saya almahdi, juga untuk bertemu dengan dia lagi,
   semestinya niat benar ke baitullah adalah mengunjungi Pemilik baitullah

   awal maret itu saya dapat mimpi, saya tak berhasil ke puncak telaga warna biru ,karena saya tertinggal di tangga terakhir karena kelelahan mendaki tangga yg besar-besar.

   saat saya bangun, saya coba berpikir arti mimpi itu,

   saya simpulkan: saya harus segera umroh,mengunjungi tempat baiah al mahdi, yaitu anatara maqom Ibrahim dan hajar aswad.

   ada pepatah Jerman:

   KEMAUAN MENDATANGKAN MUKJIZAT

   al mahdi-raja dunia memang mustahil ada
   kecuali akan lahir seseorang yg punya kemauan kuat untuk jadi Muhammad Baru,

   karena kemauaan kuat dari diri al mahdi ,maka mukjizat diturunkan

   almahdi ingin sekali jadi imam, bahkan ia sengaja mendatangi baitullah, untuk menggenapi taqdir

   Delete
  3. to anon 09:09

   good luck

   Delete
 3. Salam. Abah tak suka kalau sampai kita sindir menyindir & kata mengata. Itu bukan mukmin sejati. Betul kata mel, saya tak pernah malabel Muhamad sebagai IM. Saya hanya membuat dugaan awal atau dengan kata lain, ia mungkin calun IM. Itu pun bersyarat dengan melihat adanya persamaan2 fizikal antara dirinya & keterangan hadis & ulamak.

  Kalau anda merasa tidak setuju, maka kami sangat menghargai pandangan pribadi anda itu. Bahkan kami tidak memaksa sama sekali agar anda mengikut kami.

  Peerbezaan pendapat adalah sesuatu yang isitmewa dalam kehidupan kita bermasyarakat. Tetapi janganlah mencoret kata2 sinis sehingga kita merasa kecewa membacanya.

  Terima kasih Mel kerana terus hadir ke dalam blog abah. Abah sayang kepadamu kerana Tuhan dan Nabinya sangat sayang padamu. Semoga kamu dapat terus bermimpi berjumpa Rasulullah SAW. Insyaaallah.

  ReplyDelete
 4. DEKLARASI PERANG PENEGAKKAN DINUL ISLAM
  DISELURUH DUNIA
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

  "Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 5. benarkah dah ada kumpulan panji hitam ni spt yg pernah sy bc sblum ni dtg dr negara timur.mngkin di sini.alhamdulillah...syukur.islam akan membangun.

  ReplyDelete
 6. Raihlah puncaknya ikhlas dengan iman, islam dan ihsan. Satukan niat hanya karena Allah. Jalani hidup sperti yang diajarkan nabi muhamad saw.

  ReplyDelete